Aktuelno

   Danas u 11 gledamo predstavu ”Rečna sirena” Todora Valova u Pozorištu lutaka ”Pinokio”. Lepa devojka Lora živi u skromnom ribarskom selu na obali reke Rajne. Svi su zaljubljeni u nju i očarani njenim lepim glasom i njenom pesmom. Jednog dana, ona sretne mladog grofa i pronađe svoju pravu ljubav. Mladi grof ne održava svoje obećanje i zakletvu vernosti ljubavi prema Lori zbog majke, stare grofice. Kada sazna da je mladi grof veren za mladu vojvotkinju, nesrećna i očajna Lora pokušava da skoči u reku, ali Bog reke Rajn, koristeći njen očaj, privlači je na svoju stranu i pretvara je u rečnu sirenu. Zao namamljuje u smrt. Ali…kada ugleda čamac svoga oca i ljubljenog mladog grofa kako prilaze opasnoj steni, Lora ponovo oseti milost i traži od Boga Rajna da spasi njihov život. Gnevni Bog Rajn pretvara dvoje zaljubljenih u galebove, čije duše večno ostaju zajedno.
Snaga ljubavi dvoje zaljubljenih, uništava zlog Boga Rajna, a njihove iskre ljubavi, kako legenda kaže još uvek žive tamo na steni.

   ”Snježana i sedam patuljaka” svima je poznata priča, no danas od 18h, na samom kraju festivala Pozorište Zvezdarište gledamo verziju JU ”Gradskog pozorišta Podgorica”, po tekstu Igora Bojovića i Aleksandra Popovića, u režiji Veljka Mićunovića. Možemo li da sačuvamo našu decu od medijskog terora lake zabave, izvitoperenih moralnih i estetskih merila vrednosti? Kako ih zaštititi od svakodnevne parade kiča, od instant zabave, hrane, vaspitanja…?
Nije valjda da će im bajke postati dosadne? U sukobu dobrih i zlih, u našoj predstavi kao modernoj bajci plemenitost istinske dobre duše i prirodna lepota pobediće estradizovanu kulturu, prazni potrošački duh i otuđenje.

U Beogradu, 22.11.2017. godine


 

   Nakon uzbudljivog vikenda tokom kojeg su najmladji Beogradjani i njihovi roditelji uživali u predstavama: MALA ŠKOLA ROKENROLA Malog pozorišta “Duško Radović”, PINOKIO, Pozorišta lutaka Niš i USPAVANA LEPOTICA, Pozorišta “Boško Buha”, u ponedeljak, 20. novembra, vas na Zvezdarištu očekuju još tri predstave:

u 10h u Pozorištu “Pan teatar” – BAJKA O RIBARU I RIBICI, Pozorišta “Pan teatar”

u 12h u UK “Vuk Stefanović Karadžić” – U ZVIJEZDE, Gradskog kazališta lutaka Split

u 18h u UK “Vuk Stefanović Karadžić” – PESMA BELOG KITA, Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” – Lutkarska scena iz Zrenjanina

 U Beogradu, 19.11.2017. godine


 

   Danas tačno u podne, na Velikoj sceni UK ”Vuk Stefanović Karadžić” gledaćemo ”Uspavanu lepoticu” pozorišta ”Boško Buha”, po tekstu Milene Depolo, u režiji Tatjane Mandić Rigonat. Ovo je priča o odrastanju jedne princeze, priča o pravoj ljubavi, o večitoj borbi između dobra i zla, o sukobu ljubavi i dužnosti, o potrazi za sopstvenim „ja“. I verovatno o još mnogo čemu. Jer, kako u prologu kaže Mačak: „Ova naša ‘Uspavana lepotica’ je i za devojčice i za dečake. Jer, ne postoje priče za devojčice i priče za dečake, postoje ozbiljne i šašave, vesele i tužne, junačke i ljubavne, pustolovne i misaone, fantastične i romantične priče. A da bi bila dobra, priča mora da bude sve to, pa i još više.

    Od 18h na Velikoj sceni Uk ”Vuk” gledamo predstavu ”Pinokio” Lutkarskog pozorišta Niš, u režiji Zorana Lozančića. Priča o Pinokiju, drvenom lutku koji oživljava, smeštena je u okvire običnog, svakodnevnog života. Prizori u njemu su i čudesni i svakodnevni i tužni i veseli… Svet je sagledan i očima deteta i očima odraslog. Zato je ovo sjajna bajkovita priča o tome kako nas Pinokio uverava da, onoliko koliko promenimo sami sebe nabolje, toliko će i svet u kome živimo biti bolji. Predstava je rađena u kombinaciji maske, lutke i dramske igre glumaca.

U Beogradu, 19.11.2017. godine


 

   Druga predstava u ovogodišnjem takmičarskom programu je ČAROBNJAK IZ OZA Kraljevačkog pozorišta, u režiji Miodraga Dinulovića.
Podsećamo publiku koja je preuzela ulaznice da predstava počinje 17.11.2017. godine u 15h na sceni Pozorišta lutaka “Pinokio” (Novi Beograd, Goce Delčeva 1).

A 17.11.2017. godine u 18h na sceni Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić” biće izvedena predstava ODISEJ – SAN O POVRATKU u režiji Biserke Kolevske. Posebno se radujemo jer je ovo prvo gostovanje Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke na Zvezdarištu.

U Beogradu, 17.11.2017. godine


 

   I, evo nas pred početkom 14. Zvezdarišta!
Svečano otvaranje festivala je u petak, 17. novembra u 11h u foajeu Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić”. Prvu festivalsku publiku će dočekati cirkuski artisti i žongleri “Inex Cirkus Teatra” i plesači Plesnog kluba “Spin”. Festival će otvoriti predsednik Gradske opštine Zvezdara i predsednik Saveta festivala Miloš Ignjatović.
A prva predstava u takmičarskom programu je PEPELJUGA Igora Bojovića u režiji Ive Milošević, Pozorišta “Boško Buha”.

U Beogradu, 16.11.2017. godine


 

   ULAZNICE ZA ZVEZDARIŠTE RAZDELJENE ZA JEDAN DAN!

Ulaznice za svih 14 predstava 14. Zvezdarišta podeljene su za samo jedan dan.
Polovina ulaznica je podeljena vrtićima i školama za organizovane dolaske dece, a polovina gradjanima koji su došli na biletarnicu UK Vuk da ulaznice preuzmu za svoju decu.
Hvala našoj vernoj publici na velikom interesovanju!

U Beogradu, 13.11.2017. godine


 

   CIRKUSARIJE NA ZVEZDARIŠTU!

Dragi drugari,

Ako imate izmedju 7 i 14 godina i ako vas zanimaju tajne cirkusa i žonglerskih veština, prijavite se i dodjite na radionice žongliranja CIRKUSARIJE!

Imaćete priliku da vidite kako cirkuski artisti žongliraju i balansiraju lopticama, čunjevima i ringovima, kako vrte diablu, poj i hulahop, a zatim da se i sami oprobate u ovim veštinama.
Takodje, naučićete kako se na jednostavan način, sa materijalima i predmetima koje imamo kod kuće, mogu napraviti neki od žonglerskih rekvizita.

Cirkusarije vode cirkuski artisti: Tanja Milanović, Jelena Stanojević, Goran Krstović i Đorđo Ivanović.
Radionice se održavaju u sredu, 22. novembra 2017. godine u Multimedijalnoj sali Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić”:

I grupa od 14 do 16h

II grupa od 16 do 18h

Broj polaznika je ograničen na 20, pa zato požurite i na e-mail: zvezdariste@zvezdara.org.rs pošaljite svoje podatke: ime i prezime, uzrast, kontakt telefon i da li želite da budete u I ili II grupi.

U Beogradu, 12.11.2017. godine


 

   PODELA ULAZNICA

Ulaznice za sve predstave na Zvezdarištu su besplatne, a mogu se preuzeti na blagajni Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ počev od ponedeljka 13. novembra 2017. godine.

Radno vreme blagajne je od 16 do 20 časova (radnim danima i subotom) i 2 sata pre početka programa nedeljom. Telefon blagajne: 060 2424 860

Dobro došli na Zvezdarište!

U Beogradu, 11.11.2017. godine