Inex Cirkus Teatar i Zvezdarište

CIRKUSARIJE
Radionica žongliranja za decu

Ove godine, u saradnji Ineks Cirkus Teatra i Zvezdarišta, na festivalu će u okviru pratećeg programa, biti realizovana radionica žongliranja za decu ”CIRKUSARIJE”.
Radionica žongliranja je zabavan način da se steknu određene veštine i poboljšaju sposobnosti, kao što su: koordinacija, snaga tela, timski rad, komunikacija sa vršnjacima, samopoštovanje, fokus i pažnja, ravnoteža i fleksibilnost.
Deca će imati prilike da vide kako cirkuski artisti žongliraju i balansiraju lopticama, čunjevima i ringovima, vrte diablu, poj i hulahop, a zatim se i sama oprobaju u ovim veštinama. Istovremeno, videće i kako se, na jednostavan način, sa meterijalima i predmetima dostupnim kod kuće, mogu napraviti neki od žonglerskih rekvizita. Tako će žongliranje biti predstavljeno kao kreativna i zdrava razonoda za celu porodicu.

Radionica se održava u Multimedijalnoj sali Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić”, u sredu, 22.11.2017.g. Prva grupa od 14 do 16, druga grupa od 16 do 18 časova.
Namenjena je deci školskog uzrasta (od 7 – 14 godina),a broj polaznika je ograničen na 20.
Radionicu vode cirkuski artisti: Tanja Milanović, Jelena Stanojević, Goran Krstović i Đorđo Ivanović.
Program se realizuje uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

  Ineks Cirkus Teatar je organizacija za razvoj savremenog cirkusa, teatra pokreta, performansa i uličnog teatra. Organizaciju čine umetnici iz polja cirkuskih, vizuelnih, dramskih i muzičkih umetnosti.
http://inexteatar.wixsite.com/inexteatarcompany

Inex Cirkus 2 Inex Cirkus 3

Inex Cirkus 4

Inex Cirkus 5