Reč predsednika

Dobro došli na 14. Zvezdrište!

Draga deco, roditelji, sugrađani, umetnici i stvaraoci, prijatelji..

Veliko mi je zadovoljstvo da najavim 14. Dečji pozorišni festival POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE koji će, pod sloganom „Zvezdarište – tamo gde bajke stanuju“, biti održan od 17. do 23. novembra 2017.g. u Beogradu.

Naša želja je da se i deca i odrasli, i učesnici i gosti na Zvezdarištu, na Zvezdari i u Beogradu osećaju kao kod kuće. Na festivalu vas očekuju kvalitetne predstave, edukativne i zabavne radionice za decu, zanimljivi susreti umetnika i stvaralaca, inspirativni razgovori, zajednička promišljanja o daljem razvoju festivala i pozorišta za decu i mlade uopšte.

Ponosni smo što se Zvezdarište i dalje širi i da će programi ove godine biti održani u različitim delovima grada: u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, Pozorištu lutaka „Pinokio“, Malom pozorištu „Duško Radović“, Pozorištu „Pan teatar“ i „Puls teatru“ u Lazarevcu.

Sa uverenjem da je pozorište neophodan sastojak odrastanja svakog deteta, da se od pozorišta i uz pozorište lepše i zdravije raste, Gradska opština Zvezdara će nastaviti da razvija i unapređuje ovu manifestaciju, na radost novih generacija dece.

Pozivam vas da isključite kompjutere i mobilne telefone, i da sa svojim drugarima, vaspitačima i nastavnicima, mamama i tatama, bakama i dekama, zaplovite u novu pozorišnu avanturu. Zvezdarište može da počne!

Miloš Ignjatović
Predsednik GO Zvezdara i predsednik Saveta festivala