Žiri

STRUČNI ŽIRI:
Igor Vuk Torbica, reditelj

Igor Vuk

Igor Vuk Torbica jedan je od najznačajnijih reditelja mlađe generacije. Njegova hrabrost i osobeni stil prepoznati su i nagrađeni i u zemljama bivše Jugoslavije i šire. Među njima valja pomenuti ”Hinkemana”, ”Razbijeni krčag” i najnoviju predstavu ”Carstvo mraka”.

 

 


Svetlana Sretenović, glumica

Svetlana Sretenović je glumica i dramski pedagog. Značajne uloge ostvarila je u filmu “Džandrljivi muž” Milana Kneževića i tv serijama: “Srećni ljudi”, “Gore-dole”, “Jelena”, “Urgentni centar”, “Sindjelići”. Bila je saradnik Dečije redakcije i Redakcije za kulturu RTS-a. Kao dramski pedagog, više od 10 godina radi kao voditelj radionica, seminara i dramskih studija, kao selektor i član žirija na festivalima dečjeg dramskog stvaralaštva. Trenutno igra u nekoliko predstava za decu: “Ušećerena Pepeljuga”, “Crvenkapa i Vukašin”, “Čarobni kolač”.

 


Milica Piletić, dramaturg

Milica Piletic

Milica Piletić je dramaturg i dramska spisateljica, dobitnica Mihizove nagrade. Scenaristkinja je filmova ”Opet pakujemo majmune”, ”Jednaki”, ”Dečaci ulice Marksa i Engelsa”, a deca i njihovi roditelji dobro pamte predstavu po njenom tekstu – ”Tom Sojer i đavola posla”.Za pozorište je pisala komade ”Dokle”, ”Smrt u sigurnim rukama”, ”Strava u kući Milutinovoj”…

 


DEČJI ŽIRI

Devojčice i dečaci – učesnici Programa MALI POZORIŠNI EKSPERTI
https://www.facebook.com/malipozorisnieksperti/