Креативни центар и Звездариште

„Креативни центар“ је верни сапутник, подршка и пријатељ Звездаришта од његовог оснивања 2003. године, када су илустратори те издавачке куће креирали визуелни идентитет фестивала. Свих ових година сарадници „Креативног центра“ раде илустрације и дизајн за дечји позоришни фестивал Звездариште, чиме му дају препознатљив а увек нов и свеж изглед.

Од оснивања фестивала директорка „Креативног центра“ Љиљана Маринковић чланица је Савета фестивала, а бројна издања „Креативног центра“ која се тичу позоришта представљана су на фестивалу у оквиру пратећег програма.

„Креативни центар“ ове године слави 30 година рада и у својој продукцији има готово 1300 наслова, од чега је 120 издања преведено на више од 30 језика, у преко 60 земаља. Дугогодишња сарадња са овом издавачком кућом драгоцено је искуство за обе стране, а у овој години у којој „Креативни центар“ обележава значајан јубилеј та сарадња се продубљује и обогаћује новим садржајима. У оквиру фестивалског програма представиће нека од својих популарних и награђених издања.

ПРЕДСТАВА „ЛЕТО КАДА САМ НАУЧИЛА ДА ЛЕТИМ“, која је настала по истоименом роману Јасминке Петровић у издању „Креативног центра“, отвара 16. Звездариште. Одмах након извођења представе биће организован сусрет младе публике с Јасминком Петровић, представницима „Креативног центра“ и ауторским тимом представе.
Среда, 20. новембар, у 12 ч, Сцена „Култ“ – Театар „Вук“

У оквиру ПРАТЕЋЕГ ПРОГРАМА 16. ЗВЕЗДАРИШТА биће организоване и две интерактивне радионице:

ЗНАМ ДА ПЛАНИРАМ!
представљање књиге „ПланУм“ и сусрет са ауторком Александром Шаровић Атанасовском
Четвртак, 21. новембар, 16 ч, Мултимедијална сала – Театар „Вук“

ПОЕЗИЈА ЗА БУЂЕЊЕ МОЖДАНИХ ВИЈУГА
представљање књиге „Дар-мар“ и сусрет са ауторком Драганом Младеновић
Петак, 22. новембар, 16 ч, Мултимедијална сала – Театар „Вук“