МИРАН ХАЈОШ

Миран Хајош је председник „Казалишног епицентра“ – асоцијације хрватских струковних удружења посвећених позоришту за децу и младе који имa преко 50 колективних чланова и 100 уметника, индивидуалних чланова.

Као дугогодишњи управник Казалишта у Вировитици, уложио је огроман напор у претварање Вировитице у један од позоришних центара континенталне Хрватске и једне од најрелевантнијих позоришних кућа у целој земљи. За свој рад Хајош је добио неколико важних награда. Активан је члан бројних одбора у Хрватској и региону: Аситеж Хрватске, Унима Хрватске, Међународни дјечји фестивал у Шибенику, Међународни фестивал „Дани Зорана Радмиловића“ у Зајечару, Међународни фестивал „Златни лав“ у Умагу, као и предавач на Академији за уметност и културу у Осијеку.

Хајош је уметнички директор Фестивала младог казалишта (Бује, Хрватска) и стручни сарадник за позоришну и културну сарадњу у Казалишту Вировитица.


ОЛИВЕРА ВИКТОРОВИЋ

Оливера Викторовић Ђурашковић је глумица, професорка глуме (Академија уметности, Београд и Факултет ФЕФА, Београд), уметничка директорка и оснивачица Позоришта за децу “Пан театар”.

    • – 1987 – 1988. члан ансамбла Српског народног позоришта – Нови Сад
  • – 1988 – 1991. члан ансамбла Малог позоришта „Душко Радовић“
  • – 1991 – 2003. члан ансамбла Београдског драмског позоришта – Београд
  • – 1998 – 2011.оснивач и уметнички директор позоришта „Пан театар“ (Београд)
  • – 1998 – 2003. хонорарни сарадник Академије уметности – одсек глума (асистент у класи проф. Петра Банићевића)
  • – 2003 – 2007. доцент на Академији уметности Београд – одсек глума
  • – 2007 – 2018. ванредни професор глуме на Академији уметности
  • – 2019. професор на факултету ФЕФА, Београд

Играла је у великом броју позоришних представа, филмова, серија и радио и тв драма, режирала преко двадесет позоришних представа у професионалним и аматерским позориштима.

Иницијаторка је оснивања Дечјег позоришног фестивала ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ.


ТИЈАНА ГРУМИЋ

Тијана Грумић (1993) је драмска списатељица и драматуршкиња. Дипломирала је на катедри за драматургију Факултета драмских уметности у Београду 2016. године као студенткиња генерације. На истом факултету је 2017. године завршила мастер студије драматургије, а тренутно је студенткиња докторских уметничких студија.

Њени драмски текстови извођени су у омладинском позоришту ДАДОВ, на сцени УК Вук Караџић у Београду, у позоришту “Бора Станковић“ у Врању, Српском народном позоришту у Новом Саду, Градском позоришту у Чачку, позоришту Атеље 212 у Београду, Краљевачком позоришту и Народном позоришту у Лесковцу. Као драматуршкиња радила је на пројектима у позориштима широм Србије.

Тијана је добитница неколико награда за свој рад међу којима и награде за целокупно драмско стваралаштво Борислав Михајловић Михиз коју додељује Српска читаоница у Иригу и фонд “Борислав Михајловић Михиз.“