Београдска мумија

Позориште Пан театар, Београд, Србија
(према тексту Бранка Милорадовића, у драматизацији Ивана Балетића и Миле Машовић)

анимација: Bulp creation
концепт и редитељ: Иван Балетић
музика и звук: Mićun sound design
техничко вођство: Кристијан Бранковић
играју: Миодраг Милованов, Оливера Викторовић Ђурашковић, Петар Кокиновић

Позоришна представа Београдска Мумија је драматизација истоименог романа за децу аутора Бранка Милорадовића, у адаптацији и режији Ивана Балетића.
Полазиште за ову причу је чињеница да наш Народни музеј поседује мумију коју је српском народу завештао познати српски племић и трговац Хаџипавле Риђички, који је мумију купио 1888. године у Египту, близу Луксора. Реч је о мумији свештеника Несмина из Храма Бога плодности Мина.
Наш јунак Оги је усамљени дечак коме родитељи саопштавају да се растају. И баш тада га отац , који је добио задатак да проучава једину египатску мумију на Балкану, води у Музеј да види чувени саркофаг. Оги завирује у мрачни депо Народног музеја који крије тајну стару више од две хиљаде година. Отворивши кришом саркофаг са мумијом, доживљава чудесан сусрет са свештеником Несимом из храма Бога Мина. Путујући кроз време, Оги помаже Несиму да измени прошлост. Заузврат, свештеник дечаку открива чаролију којом ће вратити идилу и породичну атмосферу у свој растурени дом….Ово је узбудљива, савремена прича пуна авантуре, магије и неизбежне борбе између добра и зла. Представа је мешавина класичног позоришта и цртаног филма. Анимација преузима улогу сценографије, а појављује се и неколико цртаних карактера.

Трајање: 45- 50 минута
Узраст: 9-13