ДЕЧЈИ ЖИРИ

     Од свих активности које чине програм „Мали позоришни експерти“, полазници највише уживају у улози дечјег жирија на фестивалу Позориште Звездариште. На предстојећем 18. издању фестивала, експерти ће бити у својству жирија осми пут.

    Мали позоришни експерти узраста су од 7 до 12 година. И иначе, заједничко време проводе гледајући позоришне представе и учећи на игрив и забаван начин о томе како се доживљава сценско дело и како се прича о њему. Током Звездаришта, ове активности добијају још један важан квалитет за малишане. Тај квалитет је одговорност коју преузимају у одабиру најуспешнијих представа представљених током фестивала и озбиљност са којом се односе према образложењу својих избора. Управо зато је и сарадња Малих позоришних експерата и фестивала Позориште Звездариште од неизмерне важности – да би уметнички ствараоци и публика за коју стварају могли да дођу у директан контакт и развијају се једни са другима.

    Мали позоришни експерти је програм за развој дечје позоришне публике који се одвија као едукативни програм уметничког колектива „Три гроша“ из Београда још од 2016. године. Ове године програм развијају и воде Ана Пинтер, позоришна редитељка и педагошкиња и Милена Радовић, студенткиња Учитељског факултета у Београду.