Петак, 27. мај
12 ч, Сцена “Култ”
за старији узраст основне школе

Опис радионице креативног писања за старији узраст основне школе:

Радионица креативног писања осмишљена је као истраживачки полигон. Шта нам значи писање? Шта је оно што нам писање може пружити? Колико је причање прича важно? Шта је оно што можемо да научимо о причи, а шта она може да научи нас? Радионица је намењена деци основношколског узраста. Трајање радионице је око 90 минута. Понети прибор за писање и ранац пун маште.

 

Јелена Палигорић Синкевић – биографија

Рођена 1987.године у Београду. Драматуршкиња. Боравила на резиденцијама у Пули, Ријеци, Брегензу, Берлину, Амстердаму, Франкфурту. Добила Змајеву награду (2014) и награду Еуродрам (2020), као и конкурс издавачке куће NO RULES (2022). Драме су јој извођене у Београду и Новом Саду, сценско читање имале у Хрватској и Аустрији. Писала је и за телевизију, радио, новине и стручне часописе. Сарадница је часописа НИТИ који је посвећен луткарству од његовог оснивања. Књига „ Деца су негде другде „ изашла је 2018.године као победнички рукопис едиције Првенац, Студентског културног центра у Крагујевцу. Исте године књига је била у ширем избору за награду „Биљана Јовановић „.На конкурсу Опере и Театра МАДЛЕНИАНУМ за младе ауторе, победила је са романтично комедијом-мјузиклом Dolce vita. Представа је гостовала у Бечу и Минску. Након тога у истом позоришту радила је као драматург на пројекту Госпођица Јулија у режији Хариса Пашовића.
У претходној сезони радила је као драматуршкиња на пројектима у Мадлениануму, Позоришту лутака Пинокио, Луткарском позоришту у Нишу, Народном позоришту Тузла и Шабачком позоришту.