ПАЖЉИВО СЛУШАЈТЕ!

Понедељак, 2. октобар у 17:00 ч.
Сцена „Култ“, Театар „Вук“

    Звездариште се придружује глобалној кампањи „Пажљиво слушајте“ коју Канцеларија Уједињених нација за борбу против дроге и криминала (UNODC) спроводи у Републици Србији уз подршку Канцеларије за борбу против дрога Владе Републике Србије.

   Реализацију кампање подржава и Мисија ОЕБС у Србији, а пројекат је заснован на научним сазнањима и има за циљ превенцију

болести зависности, промоцију здравих стилова живота и јачање породичних веза. Слушање деце и младих је први корак да им помогнемо да расту здраво и безбедно.

    На трибини под називом „Пажљиво слушајте“, од укупно 10 тема које су обухваћене пројектом, биће представљене 4: приврженост, породичне активности, слушање и рутине. Уз приказивање видео материјала едукативног карактера, родитељи ће имати прилику да постављају питања и разговарају са стручњацима.

   О пројекту и кампањи, о важности развоја социјалног и емоционалног учења код деце у раним фазама одрастања, о значају правилног васпитавања деце као сигурном кораку да одрасту здраво и безбедно, говориће:

Жана Главендекић – Канцеларија УН за борбу против дроге и криминала

Бранислава Цинцаревић – Канцеларија за борбу против дрога Владе Републике Србије

Јелена Вулић, психолошкиња

Трајање: 60 мин.

Препоручени узраст: за родитеље и стручњаке