ЗАКОРАЧИ У АВАНТУРУ: БРОДОВИ ОД СНОВА!

 

Понедељак, 7. октобар и уторак, 8. oктобар у 12:00
Театар „Вук“ – Сцена “Култ”, Булевар краља Александра 77а

 

Ако размишљамо о ономе шта сањамо, да ли некад размишљамо одакле долазе снови? И којим бродовима они путују?

Радионица је замишљена као путовање тим бродом. Од ког материјала градимо брод за снове? Да ли га градимо сами или са неким? Како он изгледа? И на крају – који то снови полазе на пут?

На радионици ћемо писати, цртати, правити. На радионици ћемо сањати и пловити.

Сигурно се питате – какве то везе има са позориштем?

Позориште је, пре свега, путовање. Зато на овој радионици користимо позоришне технике док не бацимо сидро и стигнемо до сусретања свих наших снова.

Радионицу води Јелена Палигорић Синкевић, драматуршкиња.

Јелена Палигорић Синкевић (1987) је драматуршкиња. Боравила на резиденцијама у Пули, Ријеци, Брегензу, Берлину, Амстердаму, Франкфурту. Добила Змајеву награду (2014), награду Еуродрам (2020), као и награду на конкурсу издавачке куће NO RULES (2022). Драме су јој извођене у Београду и Новом Саду, сценско читање ималa у Хрватској и Аустрији. Писала је и за телевизију, радио, новине и стручне часописе. Сарадница је часописа НИТИ који је посвећен луткарству од његовог оснивања. Књига „Деца су негде другде“ изашла је 2018. године као победнички рукопис едиције „Првенац“ Студентског културног центра у Крагујевцу. Исте године књига је била у ширем избору за награду „Биљана Јовановић“. На конкурсу Опере и Театра МАДЛЕНИАНУМ за младе ауторе, победила је са романтично комедијом-мјузиклом Dolce vita. Након тога у истом позоришту радила је као драматург на пројекту „Госпођица Јулија“ у режији Хариса Пашовића. У претходној сезони радила је као драматуршкиња на пројектима у Мадлениануму, Позоришту лутака Пинокио, Луткарском позоришту у Нишу, Народном позоришту Тузла и Шабачком позоришту.

Њена представа „Храбра кројачица“ у извођењу Крушевачког позоришта отвара 19. Звездариште.

Трајање: два дана по 90 минута

Препоручени узраст: 10+