ЗАКОРАЧИ У АВАНТУРУ: ТРИ, ЧЕТИРИ, САД! – Хајде да се поезиграмо!

 

Среда, 9. октобар у 12:00
Библиотека – галерија “Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298

Пред вама је једна необична и забавна књига у издању „Креативног центра“ – књига „Три, четири, сад!“. Овој књизи додељене су Награда за најлепшу дечју књигу на Београдском сајму књига 2023 и Специјално признање УЛУПУДС-а за најлепшу књигу за децу.

Јесте ли некада играли песничке жмурке? А стиховане пазле или римоване домине?
Или бар решавали римоване лавиринте, такозване риморинте, или вежбали меморију кроз стихове?

Не?
Нисте?
Нисте?!

Наравно да нисте кад досад тако нешто и није постојало! Зато су Драгана Младеновић и Борис Кузмановић направили за вас књигу са десет поезигара (поезија + игра = поезигра). Нису ни превише лаке, ни превише тешке, таман по мери. Наоружајте се пажњом, укључите све мозгове који су вам на располагању, читајте усредсређено и добро се забавите.
Јесте ли спремни? Три … четири … сад!

Радионицу воде и поезиграју се: Драгана Младеновић и Борис Кузмановић

Драгана Младеновић (1977) дипломирала је и магистрирала на Филолошком факултету у Београду. Живи у Панчеву и ради у Српској а

кадемији наука и уметности. Објавила је неколико збирки поезије, књига „Родбина“ преведена је на немачки и шведски, а песме су јој превођене на италијански, енглески, француски, грчки, мађарски и словеначки. „Творница“, „Омот списа“ и „Родбина“ преведене су на македонски под обједињујућим насловом „Грађа за леп роман“ (2013). Радови Драгане Младеновић објављивани су у свим значајнијим антологијама савременог српског песништва, као и у књижевним часописима и стрип издањима. Добитница је пет награда за поезију и једне за причу. У издању „Kреативног центра“ објавила је десет књига за децу и младе.

 

Борис Кузмановић (1980) завршио је средњу Уметничку школу за графику и дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду. На Академији Уметности у Новом Саду уписује смер за графички дизајн и визуелне комуникације 1999. године, а постдипломске студије 2009. године на предмету графика и обликовање књиге. Од 2008 наставник је (доцент) на Универзитету Метрополитан. Од 2003. године почиње сарадњу са више издавачких кућа у земљи и иностранству. До сада је урадио преко 50 сликовница, књига, уџбеника и насловница са преко 1000 илустрација како за децу тако и за одрасле. Добитник је награда: Златно перо 2003.г, Награде XII Бијенала студентског цртежа СЦГ 2003, Доситејево перо 2010, Невен 2022.г. и др.

 

 

Трајање: 45 минута
Препоручени узраст: предшколци и млађи основци